Light-filled Compass House prioritizes low maintenance and energy savings

Toronto-based superkül architects designed a vacation home for a family of six transitioning back to Canada after living abroad. Set on the grassy plains of Mulmur, Ontario, the 4,300-square-foot dwelling is a striking all-white building that prioritizes low maintenance, natural light, and energy savings. The energy-efficient home was built in two phases, the first of which was certified LEED Gold.

Created as a spacious weekend home, the Compass House comprises two volumes arranged in…

from Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green BuildingInhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building http://inhabitat.com/light-filled-compass-house-prioritizes-low-maintenance-and-energy-savings
via IFTTT

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s