Green-roofed Cantilever House floats above the Malaysian rainforest

This green-roofed house inspired by industrial architecture floats over a sloping site in Kuala Lumpur, Malaysia. Architecture firm Design Unit Sdn Bhd envisioned the Cantilever House as a “forest” of steel columns that would enhance the feeling of weightlessness, while relying on Passive House design features to minimize the building’s impact on its lush natural surroundings.

The house consists of two independent structure constructed of exposed structural steel and concrete, framing…

from Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green BuildingInhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building http://inhabitat.com/green-roofed-cantilever-house-floats-above-the-malaysian-rainforest
via Inhabitat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s