Three stacked spruce ‘shoeboxes’ reimagine a 1934 house in Ljubljana

This renovated house in Ljubljana, Slovenia, has three shoebox-like volumes stacked and shifted to create pleasant overhangs and terraces. Ofis Arhitekti renovated an existing house designed by architect Emil Navinsek in 1934 as a home for his two elder sisters who lived together. The new structure draws upon the existing house floor plan and combines the original textures and materials with concrete, metal and wood.

The house is located on a street built mostly in the 1960s and 1970s, with…

from Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green BuildingInhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building http://inhabitat.com/three-stacked-spruce-shoeboxes-reimagine-a-1934-house-in-ljubljana
via Inhabitat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s