Amazing elevated museum lets you stroll through the treetops in British Columbia

Several elevated gallery spaces of this angular museum meander through a forest in British Columbia. Canadian firm Patkau Architects designed the building to house a private collector’s artwork and keep it safe from flooding.

An elevated walkway leads to the main entrance of the building, positioned under an angular form clad in pale wooden slates. While the exterior facade, clad in black metal panels, gives the building an artificial appearance, the wood-dominated interior connects it to its…

from Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green BuildingInhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building http://inhabitat.com/amazing-elevated-museum-lets-you-stroll-through-the-treetops-in-british-columbia
via Inhabitat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s